A Malackaraj utazgatott az adófizetők pénzén és egy gondolat nem hagyta nyugodni: miért lett a Toblerone az a csokoládé, amit kizárólag repülőtereken vásárol az ember?

Mindenesetre ha már repülőtéren voltunk, természetesen vettünk Tobleronét.

Sőt, a közszolgálatiság jegyében két új ízt is leteszteltünk.

Talán túlzott elvárásokkal közelítettünk a sósmandulás változathoz, talán a termékfejlesztők nem voltak elég merészek, az eredmény ugyanaz: enyhe csalódottság. A só nem érződik, a mandula meg annyira nem markáns, hogy az eredeti nugát mellett szóhoz jusson. A több ebben az esetben több lett volna. Eredmény: 3/5

A pörköltkukoricás Toblerone viszont felülmúlta várakozásainkat. A kukoricát túl közönségesnek gondoltuk ahhoz, hogy legyen értelme "limited" editiont gyártani belőle. Ezért nem lesz belőlünk soha termékfejlesztő. A kesernyés-sós kukoricaíz ugyanis remekül ellenpontozza a tejcsokoládét. Eredmény: 4/5

Top Toblerone TĂ©nyek

  • A Toblerone logĂłján a Matterhornba rejtett berni medve táncol (vagy alvajár, ki hogy látja)

Advertisement

  • A második világháborĂş idejĂ©n Svájcban a páncĂ©losok ellen kiĂ©pĂ­tett vĂ©delmi vonal neve Toblerone-vonal

Advertisement

  • A University of Manchester egyik kollĂ©giumát Ăşgy hĂ­vják, hogy The Toblerones
  • 1995-ben Mona Sahlin svĂ©d politikus hivatalos költsĂ©gkĂ©nt számolt el többek között kĂ©t rĂşd TobleronĂ©t, ezĂ©rt kĂ©nytelen volt visszalĂ©pni a miniszterelnök-jelöltsĂ©gtĹ‘l. Sahlint vĂ©gĂĽl a bĂ­rĂłság felmentette a hivatali visszaĂ©lĂ©s vádja alĂłl. A Toblerone-ĂĽgy egyĂ©bkĂ©nt a csokin kĂ­vĂĽl mĂ©g Ăşgy 50 000 svĂ©d koronárĂłl szĂłlt, ami a Google szerint 5 385,72 eurĂł.

Advertisement

Ezt a posztot a Mondelez nem támogatta. Amennyiben a Mondelez meggondolja magát és mégis szeretne minket támogatni, nem fogjuk visszautasítani.