Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.
Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.
Illustration for article titled Új rovat: melyik hülyébb?

Munkám során gyakran találkozom hülyeségekkel. Van, hogy egyszerre kettővel. Ilyenkor szeretem eldönteni, melyik a nagyobb, de néha nem megy. Segítsetek!

Advertisement

1. Eagle Energy Vapor - koffeininhalátor

Az elektromos cigarettához hasonló elven működő készülék koffein, taurin és ginzeng keverékét juttatja be a szervezetbe porlasztott formában. A taurint meg a ginzenget most hagyjuk is, azok nyilvánvalóan parasztvakításnak vannak benne. A termék koffeintartalma 30 mg/l, ezzel egy gyengébb energiaital szintjét éri el. Cukor nincs benne, nikotin meg egyéb ilyenek nincsenek benne. Állítólag van valamilyen íze, ezt én a hátrányok közé sorolom még akkor is, ha a termékfejlesztők szerint finom. Aki koffeint akar inhalálni, az nem az ízélményre megy. De akkor mire? A termék weboldala szerint azoknak ajánlják, akiknek gyors és rövid távú energialöketre van szükségük. Például bázisugróknak és kamionosoknak.

Advertisement

2. Copper & Kings - zenével érlelt brandy

Kentucky elsősorban a bourbon whiskey-jéről híres, de Joe Heron főzdéje inkább gyümölcslepárlással foglalkozik. Abszintjük is van meg almapárlatuk is, de ezek kit érdekelnek, amikor ott a legalább két éven át tölgyfahordóban érlelt amerikai szőlőbrandy. Az amerikai brandy annyiban érdekes műfaj, hogy odaát az utóbbi években elkezdtek szeszt főzni gyümölcsből, pedig ez régebben nem volt szokásuk. Na de mit csinál Joe Heron? Hát telerakja a pincét mélynyomókkal és hangos zenével érleli a brandy-t. A hivatalos érvelés szerint a zene rezgésétől folyamatosan áramlik a hordóban a folyadék, így nagyobb felületen érintkezik a tölgyfával. Itt meg is lehet hallgatni, hogy milyen zenére kerekednek a savak és válnak visszafogottá a virágillatok.

Advertisement

Az biztos, hogy a koffeines és a szeszes arcok is boldognak tűnnek, nem akarom ezt elvitatni tőlük. És hülyeségekre is szükség van, nem kell, hogy mindennek értelme legyen. De melyik a nagyobb hülyeség?

Share This Story

Get our newsletter