Munk√°m sor√°n gyakran tal√°lkozom h√ľlyes√©gekkel. Van, hogy egyszerre kettŇĎvel. Ilyenkor szeretem eld√∂nteni, melyik a nagyobb, de n√©ha nem megy. Seg√≠tsetek!

1. Eagle Energy Vapor - koffeininhal√°tor

Az elektromos cigarett√°hoz hasonl√≥ elven mŇĪk√∂dŇĎ k√©sz√ľl√©k koffein, taurin √©s ginzeng kever√©k√©t juttatja be a szervezetbe porlasztott form√°ban. A taurint meg a ginzenget most hagyjuk is, azok nyilv√°nval√≥an parasztvak√≠t√°snak vannak benne. A term√©k koffeintartalma 30 mg/l, ezzel egy gyeng√©bb energiaital szintj√©t √©ri el. Cukor nincs benne, nikotin meg egy√©b ilyenek nincsenek benne. √Āll√≠t√≥lag van valamilyen √≠ze, ezt √©n a h√°tr√°nyok k√∂z√© sorolom m√©g akkor is, ha a term√©kfejlesztŇĎk szerint finom. Aki koffeint akar inhal√°lni, az nem az √≠z√©lm√©nyre megy. De akkor mire? A term√©k weboldala szerint azoknak aj√°nlj√°k, akiknek gyors √©s r√∂vid t√°v√ļ energial√∂ketre van sz√ľks√©g√ľk. P√©ld√°ul b√°zisugr√≥knak √©s kamionosoknak.

2. Copper & Kings - zenével érlelt brandy

Kentucky elsŇĎsorban a bourbon whiskey-j√©rŇĎl h√≠res, de Joe Heron fŇĎzd√©je ink√°bb gy√ľm√∂lcslep√°rl√°ssal foglalkozik. Abszintj√ľk is van meg almap√°rlatuk is, de ezek kit √©rdekelnek, amikor ott a legal√°bb k√©t √©ven √°t t√∂lgyfahord√≥ban √©rlelt amerikai szŇĎlŇĎbrandy. Az amerikai brandy annyiban √©rdekes mŇĪfaj, hogy oda√°t az ut√≥bbi √©vekben elkezdtek szeszt fŇĎzni gy√ľm√∂lcsbŇĎl, pedig ez r√©gebben nem volt szok√°suk. Na de mit csin√°l Joe Heron? H√°t telerakja a pinc√©t m√©lynyom√≥kkal √©s hangos zen√©vel √©rleli a brandy-t. A hivatalos √©rvel√©s szerint a zene rezg√©s√©tŇĎl folyamatosan √°ramlik a hord√≥ban a folyad√©k, √≠gy nagyobb fel√ľleten √©rintkezik a t√∂lgyf√°val. Itt meg is lehet hallgatni, hogy milyen zen√©re kerekednek a savak √©s v√°lnak visszafogott√° a vir√°gillatok.

Az biztos, hogy a koffeines √©s a szeszes arcok is boldognak tŇĪnnek, nem akarom ezt elvitatni tŇĎl√ľk. √Čs h√ľlyes√©gekre is sz√ľks√©g van, nem kell, hogy mindennek √©rtelme legyen. De melyik a nagyobb h√ľlyes√©g?

Advertisement