A Gourmet Fesztiv√°lon az egyik kedvenc√ľnk Wolf Andris, a Salon √©tterem s√©fj√©nek olajos hala volt. Ez persze nem √ļgy olajos, hanem m√°shogy, legink√°bb sokkal jobb, √©s otthon is el lehet k√©sz√≠teni. Andris seg√≠t.

Amikor ilyen friss egy pisztráng, rögtön értelmet nyer a szivárványos elnevezés.

Fejet le. Ilyen sz√©p a pisztr√°ng h√ļsa.

Advertisement

A halat kifil√©zi, a bŇĎr√©t elt√°vol√≠tja. Egy √©les k√©s nem √°rt, ha nem b√≠rj√°tok az ilyesmit, csin√°ltass√°tok meg a halassal.

Egy célszerszámmal, -ti szemöldökcsipesszel- kiszedi a szálkákat.

Advertisement

A filé felhasználásra kész!

Só és cukor (1:1) keverékébe rakja 12 órára.

Advertisement

Paprik√°t kock√°z, amit a hagyma (k√∂vetkezŇĎ k√©p) marin√°dj√°ba forgat t√°lal√°s elŇĎtt.

A hagyma méz és fehér balzsamecet keverékében (3:1 ecet:méz, pici só és fehér bors) állt 24 órát.

Advertisement

Leforr√°zott zsenge z√∂ldbors√≥ √©s z√∂ldbab, a fent m√°r eml√≠tett marin√°dba forgatva t√°lal√°s elŇĎtt.

Advertisement

Andris tud t√°lalni, mi nem, de valahogy rakj√°tok a dolgokat egy t√°ny√©rra √©s locsolj√°tok meg repceolaj √©s feh√©r balzsamecet egyenlŇĎ ar√°ny√ļ kever√©k√©vel. A z√∂ldek a k√©pen l√≥here √©s sarkanty√ļka, helyettes√≠thetŇĎk b√°rmilyen szezon√°lis z√∂lddel, ak√°r petrezselyemmel is.