Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.
Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.

Olajozzatok pisztrángot otthon. Jól

Illustration for article titled Olajozzatok pisztrángot otthon. Jól

A Gourmet Fesztiválon az egyik kedvencünk Wolf Andris, a Salon étterem séfjének olajos hala volt. Ez persze nem úgy olajos, hanem máshogy, leginkább sokkal jobb, és otthon is el lehet készíteni. Andris segít.

Advertisement
Illustration for article titled Olajozzatok pisztrángot otthon. Jól

Amikor ilyen friss egy pisztráng, rögtön értelmet nyer a szivárványos elnevezés.

Advertisement
Illustration for article titled Olajozzatok pisztrángot otthon. Jól

Fejet le. Ilyen szép a pisztráng húsa.

Illustration for article titled Olajozzatok pisztrángot otthon. Jól
Advertisement

A halat kifilézi, a bőrét eltávolítja. Egy éles kés nem árt, ha nem bírjátok az ilyesmit, csináltassátok meg a halassal.

Illustration for article titled Olajozzatok pisztrángot otthon. Jól
Advertisement

Egy célszerszámmal, -ti szemöldökcsipesszel- kiszedi a szálkákat.

Illustration for article titled Olajozzatok pisztrángot otthon. Jól
Advertisement

A filé felhasználásra kész!

Illustration for article titled Olajozzatok pisztrángot otthon. Jól
Advertisement

Só és cukor (1:1) keverékébe rakja 12 órára.

Illustration for article titled Olajozzatok pisztrángot otthon. Jól
Advertisement

Paprikát kockáz, amit a hagyma (következő kép) marinádjába forgat tálalás előtt.

Illustration for article titled Olajozzatok pisztrángot otthon. Jól
Advertisement

A hagyma méz és fehér balzsamecet keverékében (3:1 ecet:méz, pici só és fehér bors) állt 24 órát.

Illustration for article titled Olajozzatok pisztrángot otthon. Jól
Advertisement

Leforrázott zsenge zöldborsó és zöldbab, a fent már említett marinádba forgatva tálalás előtt.

Illustration for article titled Olajozzatok pisztrángot otthon. Jól
Advertisement

Andris tud tálalni, mi nem, de valahogy rakjátok a dolgokat egy tányérra és locsoljátok meg repceolaj és fehér balzsamecet egyenlő arányú keverékével. A zöldek a képen lóhere és sarkantyúka, helyettesíthetők bármilyen szezonális zölddel, akár petrezselyemmel is.

Share This Story

Get our newsletter