Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.
Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Miért is nem rántjuk ki a márványsajtot?

Illustration for article titled Miért is nem rántjuk ki a márványsajtot?

Tiszta hülyeség.

Úgyhogy kirántottam. A végeredményben benne volt az indoklás, és annak cáfolata is.

Advertisement

A sajtból fél centi vastag szeletet vágtam, lisztbe, felvert tojásba, fekete szezámmagba forgattam és forró olajban aranybarnára sütöttem. Sok balzsamecettel meglocsolt saláta és pirítós passzol hozzá.

Soha nem ettem ilyen finom rántott sajtot. A sajt nem olvadt szanaszét, de annyira azért igen, hogy boldogító cipőfűzőt húzzon ki saját magából. Volt íze, de nem volt homogén, zsíros állaga, tehát pont az hiányzott, amiért néhanapján még a legfinnyásabb gourmandok is rendelnek belőle olyan kisvendéglőkben, ahol a másik vega opció a rántott gombafej.

Advertisement

Egy teljesen más ételt kaptam, aminek bár sokkal több értelme volt, de soha nem lenne képes helyettesíteni a rántott trappistát, vagy rosszabb esetben rántott rántanivaló tömböt. Mindkettő más agyterületek kielégítésére alkalmas. A rántott sajttal a négy fal között csináljuk, nem beszélünk róla, holott tudjuk, mindenki kipróbálja. Legalábbis úgy képzeljük.

A rántott márványsajt kellemes kis perverzió, magassarkúban mutogatott lábfej, semmi durvulás, de nem is élvezi mindenki. Legalábbis úgy képzeljük.

Share This Story

Get our newsletter