Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.

UP osztotta meg Facebook-oldalán az alábbi kiváló videót, ami arra késztetett, hogy a hajnalban megkívánt eperturmix helyett egészen másba fogjak a reggeli kávém előtt.

A Slate videója szerint elég egy turmixban tekerni egy kicsit az olcsó boron, hogy az ízletesebb legyen.

Advertisement

Öööööö, ám legyen!

Szerencsére kapásból volt itthon egy buliból megmaradt kékfrankos, erre a tesztre pont alkalmasnak tűnt, nem véletlenül áll itt hetek óta szerencsétlen. Kitöltöttem, megkóstoltam, brrrr. Eleve ellenzem a reggeli borfogyasztást, de ezt a bort bármikor ellenezném, hát gyeronk, készítek belőle valami finomat!

Egy pohárral félretettem, hogy tudjam hasonlítani, a maradékot a turmixba töltöttem és pár másodpercig kevertem rajta. Ilyen szép habos lett, akkor még jobban megkívántam az eperturmixomat, elő is vettem gyorsan az epreket a fagyasztóból.:

Advertisement

Szerencsére nincsenek pátoszos kötődéseim a borhoz -sem-, a gyenge kékfrankosokhoz még kevésbé, így miközben jártak a kések, minden kiscica ép maradt szívemben, lelkemben egyaránt.

A bor gyorsan leülepedett, de az ötletadó videónak megfelelően hagytam egy kicsit pihenni, majd kitöltöttem, jelöltem a poharát, összecserélgettem őket és vakon kóstoltam.

Advertisement

A turmix határozottan felkavarta a bort, amely ezért sokkal intenzívebben árasztotta illatanyagait, de minek.

Íze semmit sem változott.

Nyilván.

Share This Story

Get our newsletter