Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.
Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.

Írja itt a Laci bácsi ezt a szuvidot.

Advertisement

Aranyos.

Az origós szerkesztőségi konyha minden egyes projektje jelentős járványügyi kockázattá dagadt a megvalósítás ötödik percétől, és ilyen projektünk volt hetente. Két és fél évig.

Advertisement

Az, hogy egyikünk agyát vagy fél szemét sem fogyasztotta el egy addig ismeretlen baktériumtörzs, az csupán a kivételesen erős vidéki szervezeteknek köszönhető, ellenkező esetben az origóból az orvosi szairodalomba vonulok be A. peterus colis néven, nem pedig simán csak a jó fenébe.

A legsúlyosabb -közmegeszezés szerint is- a kucura volt. A kucura a sertés méhe és petevezetéke, amelyről tényfeltáró cikket akartam írni, és Gál József hentes szerzett is egyett, mondta is, hát ez ilyen belsőségszagú büdös, fene a gusztusunkat. És akkor ott állok a Hegyvidék Üzletközpont garázsában egy Panamera és egy M6 között, előttem egy Ducati Monsterrel és a kezemben egy zacskó leveses kucurával, ami csöpög. Addigra már végigcsöpögött az egész Hegyvidéken, gyanítom bele is lépett a Panamerás a zokni nélkül viselt mokaszinjában.

Advertisement

Táska nincs, dizájnmotorra nem rakunk.

Térhálós váz van.

Advertisement

Kreativitás is van.

Utóbbi kettő szegítségével a tankon átvetéses, térhálós vázra kötözős módszerrel rögzítettem a képletet és elindultam, jó lesz, volt már rosszabb. Salala.

Advertisement

Az első sarkon már megvolt, hogy a veszélyes szállítmány fogalmát kezdem kimaxolni, mert a cucc levezett és csúszkált. Így a könyökömmel böködtem vissza, addigra a bőrdzsekim, a térdvédőm, a farmerem, a tank, a térváz és a blokk is kucuraleveses volt.

A blokk nem hideg, ezt nem is mesélem el, tényleg, süti a húslevet szépen. Iszonyat.

Advertisement

Beértem, felrohantam a konyhába, sikítozva makogtam valamit a Zirignek, de a kucuralé a motortól a liften át mindenhova kifolyt. Lift, lépcsőház, mindenhol véres tócsák voltak. Egy olyan irodaházvan, ahol az auditról nem a web jut eszébe senkinek, hanem ilyen munkaügyi ellenőrök, de legalább mokaszinos vamzer még csak egy volt, röhögtem is, beleléphetne, muhaha. Aztán tovább sikítoztam, és a mosdóban fertőtlenítettem magam, a dzsekim, a térdvédőm, az agyam.

A takarítónő idegösszeomlást kapott, Árpi csak hányingert, ezért végül ő mosott fel.

Advertisement

A kucura sok zsírral nagyon finom.

A motort lemosattam.

Ezek mentek napi szinten. Egyszer a tankon egy doboz tortát hoztam be Érdről. Így, odatettem, behoztam. Nem lespaniferezve, mondom, odatettem.

Share This Story

Get our newsletter