Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.
Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A német vállalkozó, aki visszavág a görögöknek

Illustration for article titled A német vállalkozó, aki visszavág a görögöknek

Uwe Dahlhoff nem tűrte tovább és visszaélősködött egyet a görögökön. Citromos vodkával.

Advertisement

Amíg Európa okoskodott, az élelmes német üzletember levédette a Grexit márkanevet, hogy piacra dobja a képen látható kommersz szeszesitalt. A szomorú Merkel képe alatt Varufakisz pénzügyminiszter és Ciprasz miniszterelnök koccint vidáman a “sauer macht lustig”, azaz (nagyjából) “a savanyútól megjön a kedved/étvágyad” mottó mögött. A kétdekás üvegek állítólag citromos vodkaszerűséget tartalmaznak, Dahlhoff úr azért döntött az elég unalmas kombináció mellett, mert ouzót nem palackozhatott.

Dahlhoff úrnak nem ez az első kirándulása a politika és az alkoholtartalmú italok metszetébe, sőt, talán mindenki másnál nagyobb tapasztalata van közéleti relevanciájú szeszek gyártásában. Erich Honeckert idézi az “Erich bosszúja” gyógynövénylikőr (ennek még valami óvodás tervezhette a címkéjét), de állítólag Helmut Kohl (körte) és Gerhard Schröder (nincs adat) is megkapta a maga italát.

Advertisement

Dahlhoff úrról még azt lehet tudni, hogy Hammban él. Hamm nagyjából 180 ezres város Észak-Rajna–Vesztfáliában, itt van Németország egyik legnagyobb rendezőpályaudvara és Európa legnagyobb dravida stílusú temploma.

A Malackaraj politikai és gazdasági munkacsoportja egyetért Dahlhoff úr elemzésével, ugyanakkor óvatosságra int, hiszen a vodkaalapú, gyümölccsel felütött italok mértéktelen fogyasztása az eurozónán belül és azon kívül egyaránt fenntarthatatlan.

Share This Story

Get our newsletter