Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.
Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.

A hipsztersör-dilemma: én vagyok a hülye vagy a sörfőző?

Illustration for article titled A hipsztersör-dilemma: én vagyok a hülye vagy a sörfőző?

Vajon hibás tételt kóstoltam, vagy ennek a sörnek tényleg direkt hányásíze van?

Nagyon szeretem a pár éve még menő, ma már ciki szanaszét komlózott citrusos pale ale-eket (pale aléket), savanyú lambicokat-gueuze-öket, bármit, ami egyszerre savanyú és keserű. De ez most kifogott rajtam.

Advertisement
Illustration for article titled A hipsztersör-dilemma: én vagyok a hülye vagy a sörfőző?

(fotó: Wild Beer Co.)

Az történt, hogy halhoz akartam sört, és szembejött ez a Somerset Wild nevű spontán erjesztésű darab, ami azt állította magáról, hogy különlegesen savanyú.

Advertisement

Szép vidék Somerset, híres a Cheddar sajtjáról, almájáról-cideréről és a Glastonbury fesztiválról. A somerseti Wild Beer Company mindenhonnan nézve nagyon szimpatikus, tetszik a szarvasos logójuk, a weboldaluk, hát mi baj lehet?

Kibontottam, kitöltöttem - zavaros volt, de milyen legyen, ilyennek kell lennie. Megkóstoltam, hányásíz. Nem nyomokban, nem arra emlékeztető, nem úgy, hogy “ízében friss széna, rebarbara és gyomorsav”, hanem elemi, hígítatlan okádék.

Advertisement

Először nem hittem el, hogy ilyen tényleg létezik. Visszakóstoltam, hátha felfedezek valami mást is benne, hátha csak idő kell, hogy kinyíljon valami komplex világ, de nem: maradt a homogén, undorító saváradat. Akkor leültem a gép elé, segítsen a Google: wild beer somerset sour tastes like vomit. Pár kóstolónál felmerül a kellemetlen íz, de leginkább limonádét emlegetnek. Még kétszer kóstoltam vissza, utána feladtam, ment a lefolyóba.

Romlott sör, téves koncepció vagy csak nem vagyok nyitott az új dolgokra? Csak úgy fogom megtudni, ha veszek még egy palackkal életem messze legrosszabb söréből. Nagyon idegesítő érzés.

Share This Story

Get our newsletter