Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.

A héjában felvert tojás egy világméretű hazugság

Régi vicc, ami azért jutott eszembe, mert az ízéről kommentben olvastam egyedül, amely szerint leginkább egy enyhe sárgáját idéz a végeredmény. A főtt tojás értelme pont a két összetevő különböző íze és állaga, amiért ez az összekeverés nem tűnik minőségjavító ötletnek, de érdekesnek mindenképpen.

A héjában felvert tojás lényege, hogy jópofa techblogos srácok addig tekernek egy pólóujjba helyezett tojást, amíg az bent felverődik. Megfőzik, öröm.

Advertisement

Ők például nagyon szépen elmagyarázzák hogyan készül.:

De ők is.:

És akkor nekiálltam. Póló, zsineg.

Advertisement

Bár a leírások 12 tekerést emlegetnek, nem álltam meg húszig. Az első videóban látható elemlámpás trükk segítségével átvilágítottam. Ez bizony nincs felverve.

Rátekertem még egyszer annyit. Nagyjából úgy, mintha az életem múlna rajta, és az az én esetemben kicsit nagyobb hatásfokot jelent, mint amit a srácok parittyázgatnak a videóban.

Advertisement

Világítás, semmi.

60 tekerés után áttértem a fatalista vonalra, nem világítottam, hanem fogtam másik 3 tojást, hátha az a baj, és mindegyiken csavartam ötvenet. Legfeljebb karnap lesz a mai.

Advertisement

Miután összeráztam őket, együtt megfőztem mindet az előírásos -sárgája még legyen krémes-, állapotra, amit meg is kaptam.

Advertisement

Arany tojások 50 tekerés után.

Biztos jobban kell akarni. Vagy hinni benne.

Share This Story

Get our newsletter