Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.
Jobban főzünk, mint anyánk, jobban iszunk, mint apánk.
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Na de mi a helyzet a hot doggal?

Illustration for article titled Na de mi a helyzet a hot doggal?

A nagy hamburger-eszmecserében el is felejtettem, hogy tegnap volt a brit nemzeti hotdog-nap. Mi a véleményetek a hot dogról?

Advertisement

Kifúrt óriáskiflibe kell szúrni a virslit vagy édeskés, puha kalácsszerűbe fektetni?

Sült vagy főtt virsli?

Mustár vagy ketchup vagy mindkettő? Vagy egyik sem?

Ecetes uborka vagy csalamádé?

Sajt?

Van értelme a hot dognak egyáltalán?

Illustration for article titled Na de mi a helyzet a hot doggal?
Advertisement

Állítólag Coney Islanden került először kiflibe a virsli, Charles Feltman vendéglőjében. Szintén állítólag azért, hogy ne kelljen annyi tányérral és evőeszközzel bajlódnia. És továbbra is állítólag azért lett dog a főtt virsli, mert azt terjesztették róla, hogy darált kutyahúsból készül.

Az biztos, hogy az ortodox változat a kettévágott péksüteményre helyezett, nem pedig a kifúrt kiflis. Vegyes érzelmeim vannak a kifúrt óriáskiflivel kapcsolatban. Egyfelől a gyerekkoromat idézi, amikor még sokkal fiatalabb voltam. Mindig is tetszett a szerkezet, amire ráhúzzák a kiflit, egyszerre fúr is meg melegít is! Másfelől viszont azok a kiflik túl nagyok és fullasztóan szárazak. És nem lehet szép egyenletesen elhelyezni bennük-rajtuk a kiegészítőket. Végül pedig nem lehet értelmesen enni az óriáskiflis hot dogot: elkezdi enni az ember a (túl forró) virslit, aztán odaér a kiflihez, elkezdi körberágcsálni, a tetejére szerencsés esetben még jut elég szósz, aztán már csak a száraz kifli marad, meg kell enni egy csomó kiflit ahhoz, hogy egy falat virslihez jusson, hamm, egy falat virsli, megint lehet enni egy kiló kiflit, hogy felszabaduljon némi virsli, így tovább, a végén már virsli se marad, csak a belülről kissé szottyos kiflivég. Felnőtt ember méltóságán aluli ennyit szenvedni egy virslis bármivel.

Advertisement

A fektetett hot dog tehát minden szempontból jobb, bár akinek ellenérzései vannak az édesebb bucival szemben, vitatkozni fog velem.

Az alapverzió szerintem: főtt virsli, mustár, ketchup. A luxy verzió: ugyanez + sült hagyma, sajt. Ha pedig ebben a pillanatban kéne összeállítanom egy hot dogot, akkor a következőket tenném bele: sült virsli, szalonna, kimcsi, szezámos majonéz. Jó lenne.

Advertisement

Ti jöttök.

Share This Story

Get our newsletter