A Malackaraj utazgatott az adófizetők pénzén és egy gondolat nem hagyta nyugodni: miért lett a Toblerone az a csokoládé, amit kizárólag repülőtereken vásárol az ember?

Mindenesetre ha már repülőtéren voltunk, természetesen vettünk Tobleronét.

Sőt, a közszolgálatiság jegyében két új ízt is leteszteltünk.

Talán túlzott elvárásokkal közelítettünk a sósmandulás változathoz, talán a termékfejlesztők nem voltak elég merészek, az eredmény ugyanaz: enyhe csalódottság. A só nem érződik, a mandula meg annyira nem markáns, hogy az eredeti nugát mellett szóhoz jusson. A több ebben az esetben több lett volna. Eredmény: 3/5

A pörköltkukoricás Toblerone viszont felülmúlta várakozásainkat. A kukoricát túl közönségesnek gondoltuk ahhoz, hogy legyen értelme "limited" editiont gyártani belőle. Ezért nem lesz belőlünk soha termékfejlesztő. A kesernyés-sós kukoricaíz ugyanis remekül ellenpontozza a tejcsokoládét. Eredmény: 4/5

Top Toblerone Tények

  • A Toblerone logóján a Matterhornba rejtett berni medve táncol (vagy alvajár, ki hogy látja)
  • A második világháború idején Svájcban a páncélosok ellen kiépített védelmi vonal neve Toblerone-vonal
  • A University of Manchester egyik kollégiumát úgy hívják, hogy The Toblerones
  • 1995-ben Mona Sahlin svéd politikus hivatalos költségként számolt el többek között két rúd Tobleronét, ezért kénytelen volt visszalépni a miniszterelnök-jelöltségtől. Sahlint végül a bíróság felmentette a hivatali visszaélés vádja alól. A Toblerone-ügy egyébként a csokin kívül még úgy 50 000 svéd koronáról szólt, ami a Google szerint 5 385,72 euró.

Ezt a posztot a Mondelez nem támogatta. Amennyiben a Mondelez meggondolja magát és mégis szeretne minket támogatni, nem fogjuk visszautasítani.