Ebbe is a Gourmet Fesztiválon szerettem bele, mint Wolf Andris olajos halába, aminek az elkészítését itt találjátok.

Ez pedig itt a Michelin-csillagos Borkonyha cseresznyés nudlija, ami náluk köret (csirkemellet adnak hozzá), de a recept annyira szépen megáll magában, hogy elkészíthetitek egytálételnek is simán. A srácok pedig elmondták, hogyan.

Hozzávalók: kész nudli (recept lent), zakuszka (recept lent), újhagyma, petrezselyem, pirított mandula, vaj, cseresznye, csemege uborka, édesburgonya-püré, a díszítéshez sarkantyúkavirág-levél és ehető virágok. A két utóbbit elhagyhatjátok, ha éppen nem tudjátok beszerezni. Tényleg.

Az arányokat a képeken be tudjátok lőni, nekünk szerencsére nem kell dekázgatni.

Rengeteg vajon és magas lángon szépen lepirítja a kifőzött nudlikat.

Belekeveri a zakut.

Magas lángon összerázza a finomra vágott petrezselyemmel, finomra szeletelt újhagymával, kimagozott fél cseresznyékkel és egy kevés mandulát is ad hozzá.

Jön a tálalás. Ti csak tegyétek ki egy tányérra.

A kis sárga halmok az édesburgonyapüré, ami pontosan úgy készül, mint egy krumplipüré. Házilag az úgy, hogy a puhára főtt édesburgonyát átnyomom egy krumplinyomón, harmadannyi vajjal kikeverem, sózom. A zöld csillogás bazsalikomos olaj.

Boldogság.

Zakuszka (ezek itt arányok, egy adaghoz pár evőkanál elég)

5 kg vöröshagyma
3 kg pritaminpaprika
2 kg padlizsán
babérlevél, fűszerpaprika, só, bors, olaj

A zöldségeket feldarabolva összesütik és pépesítik.

Krumplinudli

1 kg sült burgonya lereszelve
10 dkg rétesliszt
5 dkg finomliszt
2 ek keményítő
4 db tojássárgája

Alaposan eldolgozva és formázás után rögtön lobogó vízben kifőzve.