Idén nem szárazom le a spenótot, csak megmosom. Sose értettem igazán ezt a leszárazási őrületet, munkás és pazarló is, miért csináljuk? Minek? Ki találta ki?

Elrágtam pár levelet szárastul, és mivel semmiféle károsodás nem ért, és már borítottam is a zacskót a vízzel teli mosogatóba. Aztán főzelék lett belőle, fokhagymás rántással, itt a recept, nehogy maradjon ember, aki nem ismeri. (A spenótot ráadásul nem csak szárazni, de előfőzni sem kell, elég kissé megrogyasztani.)

Rendes, nem paleo, nem vegán, nem gluténmentes spenótfőzelék

1/2 kg spenótlevél többszöri váltott vízben megmosva, durván összetépkedve
2 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
1 nagy gerezd finomra vágott fokhagyma
3-4 dl tej
só, szerecsendió

A vajon a lisztet a fokhagymával aranybarnára pirítom, rádobom a spenótot, alacsony lángon melegítve egy fedő alatt pár perc alatt összeesik. Akkor fokozatosan, kevergetve felöntöm a tejjel, összeforralom.

Feltét: ezt mindenki tudja.