Lehet variálni a spárgát, csak nem kell, erre mindenki rájön, aki egyszer evett már ressre párolt zöldspárgát hollandi mártással. Meg ivott hozzá egy pohár megfelelő bort.

A spárga egy eltalált borral meglepően nagyot tud szólni. Életem mindkét spárgához köthető élményében volt sauvignon blanc is, ezért az idei szezonban ezt a koncepciót viszem tovább.

Advertisement

A fenti gifben eltekert Matua az egyik élete(m) párja, tavaly pedig drága exkolléga Kling Józseffel egy 2012-es Errazuriz Aconcagua Costa sauvignon blanc és némi spárga ütött le minket gyengéden a Millenáris murvájára a Gourmet Fesztiválon. Biztos sok más SB is szépen kiadja az ívet egy egyszerű spárgaétellel, de ez a kettő nem kiadja, hanem megőrültök tőle.

Keressetek még ilyeneket, egy hónapotok van rá.